Wil je meer boeken verkopen?

Betaalbaar

Overal verkrijgbaar

we doen het samen

01

Wie wij zijn

Twee Indie auteurs die tegen de kosten van marketing en verkoop opliepen. Als oplossing voor dat probleem ontstond het idee Qualiber op te richten, een uitgeverij zonder winstoogmerk. Als we onze krachten bundelen en kosten delen, wordt uitgeven en vermarkten door Indies kostenefficiënt.
02

Wat wij doen

Het doel van Qualiber is het beheersen van de verkoopkosten voor onafhankelijke (“Indie”)  auteurs. De leesmarkt staat onder druk. Traditionele uitgeverijen beperken het aantal titels en risico’s. Debutanten komen nauwelijks meer aan bod. Dat is niet alleen in Nederland en België zo. In de Angelsaksische landen groeit het marktaandeel van onafhankelijke schrijvers gestaag. Ook in ons taalgebied is die markt in opkomst.

Qualiber wil onafhankelijke schrijvers een betaalbaar platform bieden om te publiceren en/of hun boeken te koop aan te bieden.

03

Opties

Wij kennen de problemen van Indie auteurs
Uitgeven bij Qualiber

Geef je (e)boek uit onder Qualiber-vlag en verkoop in alle boekwinkels in Nederland en België

Verkopen op de Qualiber website

Geef je (e)boek zelf uit, zonder het Centraal Boekhuis en gebruik Qualiber als verkoop platform

04

Uitgeven bij Qualiber

Bepaal alles zelf en blijf eigenaar van je werk
1

Verkoop via Centraal Boekhuis

Is je boek verkrijgbaar bij het Centraal Boekhuis, dan is je publicatie overal in Nederland en België verkrijgbaar, bij alle boekwinkels en alle online verkopers.

2

Bepaal alles zelf

Wij bemoeien ons niet met je boek. Je blijft zelf eigenaar van je werk en je bepaalt zelf de inhoud en vorm. Natuurlijk kunnen wij je wel adviseren.

3

Opbrengst

Je kan veel meer overhouden aan een gedrukt boek als je zelf uitgeeft en alles zelf in handen hebt. Drukkosten worden lager naarmate de oplage stijgt. De opbrengst van een digitale uitgaveis uiteraard relatief hoger.

 
4

Qualiber website

Natuurlijk staat je boek ook op de Qualiber website en doe je mee met de marketingacties van Qualiber. Hoewel Qualiber dan als een “gewone” boekhandel acteert, wordt er geen boekhandelskorting ingehouden.

1

Verkoop via Centraal Boekhuis

Is je boek verkrijgbaar is bij het Centraal Boekhuis, dan is je publicatie overal in Nederland en België verkrijgbaar, bij alle boekwinkels en online verkopers.

2

Bepaal alles zelf

Wij bemoeien ons niet met je boek. Je blijft zelf eigenaar van je werk en je bepaalt zelf de inhoud en vorm. Natuurlijk kunnen wij je wel adviseren.

3

Opbrengst

Je kan veel meer overhouden aan een gedrukt boek als je zelf uitgeeft en alles zelf in handen hebt. Drukkosten worden lager naarmate de oplage stijgt. De opbrengst van een digitale uitgaveis uiteraard relatief hoger.

 
4

Qualiber website

Natuurlijk staat je boek ook op de Qualiber website en doe je mee met de marketingacties van Qualiber. Hoewel Qualiber dan als een “gewone” boekhandel acteert, wordt er geen boekhandelskorting ingehouden.

05

Verkoop op de Qualiber Website

Samen staan we sterker
Meer verkopen

Hoe meer Indie auteurs bij Qualiber, hoe meer ook jij verkoopt. Je boek staat tussen een beperkte hoeveelheid, dus val je  meer op. Omdat we de klanten meer keuzes aanbieden, wordt Qualiber ook voor hen aantrekkelijker.

Meer nieuws

Met jouw boek en dat van je collega auteurs, kan Qualiber haar klanten meer nieuws bieden. Meer nieuwsbrieven, meer klantenbinding.

Marketing

Hoe meer inkomsten, hoe meer Qualiber kan adverteren, waardoor de kans toeneemt dat jouw boek wordt verkocht.

Meer deelnemers, meer ervaring

Indie auteurs zijn onderling geen concurrenten. Als de een iets beter kan dan de ander, waarom dan niet van elkaar leren?

Acties

Qualiber zal regelmatig acties houden met gratis eBooks om meer klanten te werven. Wij hopen dat jij ook je bijdrage levert.

Veilig en betrouwbaar

Geen addertjes onder het gras. Onze voorwaarden zijn helder en eerlijk. Je zit nergens aan vast: je kan op ieder gewenst moment stoppen.

06

Veel gestelde vragen

1. Verkopen via de Qualiber website
Wij hebben er belang bij de bezoekers van de website een grotere keuze te bieden. Met meer keuze zijn we interessanter voor bezoekers. Nu is dat nog te weinig. Hoe meer auteurs zich aansluiten, hoe frequenter wij nieuwsbrieven kunnen versturen, want er moet natuurlijk iets te schrijven zijn. De keuze mag anderzijds niet al te groot zijn, zodat jouw boek niet verdwijnt in een groot en divers aanbod.
2. Uitgeven bij Qualiber
Een “compact” aansluiting bij Centraal Beheer is niet alleen duur, maar kost ook net zoveel bij één als honderd boeken. Als we die kosten kunnen beperken, dan is de drempel om in elke boekhandel verkrijgbaar te zijn ook lager.
In beide gevallen snijdt het mes aan twee kanten.

Het onderhouden van een commerciële website kost tijd en geld. Wij administreren en factureren. Daarnaast willen wij de kosten zo laag mogelijk houden. Wanneer we de kosten dekken met alleen de opbrengst uit verkoop, dan zouden alleen de auteurs die zelf veel moeite doen om hun publicaties aan de man te brengen en goed verkopen voor de kosten opdraaien. Een auteur die niet of nauwelijks verkoopt, zou zonder abonnement niet bijdragen aan de kosten. Dat zou niet eerlijk zijn. Vind je het te veel geld? Kijk toch even verder!

Wij zijn auteurs. Wij willen schrijven en onze boeken verkopen. Daar gaat het ons om. Wij hebben niet te klagen over de verkoop van onze boeken, maar we zijn veel tijd en geld kwijt aan marketing. Als we onze boeken verkocht hebben, zijn we pas weer interessant voor klanten bij een nieuwe publicatie. Met andere woorden, als we de winkel vullen, hebben we meer “wol” en  kunnen we onze klantcontacten warm houden. Uit de opbrengst van de website en de CB abonnementen, kunnen we meer e-mail adressen oogsten, meer marketingacties houden die door een ruimer aanbod ook interessanter voor de lezers zijn.

Kwaliteit is subjectief. Wat de één goed vindt, vindt de ander prutswerk. Op Bol.com staat ook alles door elkaar. Je moet natuurlijk zelf zorgen dat je boek perfect is. Geef geen boeken uit zonder gedegen redactie en correctie, en laat de omslag aan een professional over.

Ja. Wij hebben contacten met redacteurs, drukkerijen en grafische bureaus, en kunnen je adviseren. Wanneer wij tijd besteden aan je boek, zoals bijvoorbeeld het maken van een barcode, dan wordt dat wel in rekening gebracht.

07

Wat kost het?

Betaalbaar, dat is het uitgangspunt
Deelnemer website

€2,50

Max. p/m

  • Jouw boek op de Qualiber website
  • 90% royalty
  • Meedoen in de marketing
Uitgeven bij Qualiber

€15

Per Maand

  • Jouw boek overal verkrijgbaar
  • Zelf alles bepalen
  • 100% inkomsten (geen extra kosten)
Altijd

0

  • Kwartaal overzicht van je verkopen
  • Ontvangen per kwartaal
  • Betalen per kwartaal

Te duur?

Ja, het lijkt veel geld en voor veel van willen niet aan €2,50 per maand vastzitten. Dat begrijpen wij. Zou je toch graag je boeken op de Qualiber website te koop willen aanbieden, neem dan toch contact met ons. Vul het formulier hiernaar in en vertel ons van je bezwaren en kunnen we je tegemoet komen. Inmiddels hebben we al met enkele schrijvers individuele regelingen getroffen, want:

wij willen boeken verkopen!


Doe met ons mee!

Natuurlijk begrijpen wij dat je niet meteen beslist. Vul hieronder je mailadres in en wij sturen je vrijblijvend de voorwaarden.

Waar vind je ons

Korenmolen 1
1541 RW Koog aan de Zaan

Over Qualiber


Uitgeverij zonder winstoogmerk