Services

Van een kritische beoordeling van je manuscript tot aan een volledig afgewerkt en uitgegeven boek. Qualiber doet het voor je!

Redactie

Je boek MOET geredigeerd worden. Dan hebben we het niet over zinsconstructies, taal- en spellingcorrecties, maar over de inhoud. Je boek heeft kritische lezers nodig. Zijn de dialogen levensecht, je scènes geloofwaardig? Heeft het boek tempo en consistent ritme? Is je verhaal wel interessant genoeg?
Onze ervaring is dat de visie van een redacteur persoonlijk is en iets zegt over zijn/haar voorkeuren. Daarom adviseren wij om je boek aan minimaal twee redacteuren en drie proeflezers aan te bieden. Helaas kan je de mening van familie en vrienden niet gebruiken. Zij kennen je humor, smaak en emoties en zijn daarom niet representatief als onbevooroordeelde lezers.
Omdat redactie een reflectie van persoonlijke voorkeur is, redigeren wij geen fantasy en SF. Voor het non-fictie genre geldt dat er sprake moet zijn van affiniteit met het onderwerp, dus informeer!

Prijsindicatie: vanaf € 150

Proeflezen

Wij lezen je manuscript en sturen je een verslag van onze bevindingen. Omdat de bevindingen na proeflezen, net als redactie, een reflectie van persoonlijke voorkeur is, redigeren wij geen fantasy en SF. Voor non-fictie geldt dat er sprake moet zijn van affiniteit met het onderwerp, dus ook hier: Neem contact met ons op!

Prijzen:
tot 20.000 woorden €25
20.000-50.000 woorden €45

Meer woorden? Informeer!

eBooks

Is je boek af? Wil je nu een eBook maken?
Een eBook maken van een word document is niet moeilijk, je kan het zelf als je handig bent met HTML en CSS. Nadat het eBook geconverteerd is, zal je iedere pagina moeten controleren en de CSS van alinea’s die niet goed worden weergegeven moeten corrigeren. Tenslotte valideer je de ePub en verbeter je de fouten die de validator aangeeft.

Zie je tegen die klus op? Wij converteren je word document naar het ePub formaat. Wij hanteren een ‘no-cure, no-pay’ systeem, dat wil zeggen dat je maximaal 50% (afhankelijk van de complexiteit) van ons als proef (ePub) toegezonden krijgt. Ben je niet tevreden, even goede vrienden. Pas na de proef geef je definitief opdracht, die wij na betaling uitvoeren en dat doen wij vanaf € 0,25 per pagina. De prijs is afhankelijk van de complexiteit van je pagina’s en en jouw wensen.

Stuur je word document naar info@qualiber-uitgeverij.nl, wij nemen z.s.m. contact met je op.

Paginaopmaak (binnenwerk)

We kunnen ook tegen een aantrekkelijk tarief je pagina-opmaak verzorgen. Ook dit gaat via het ‘no-cure, no-pay’ procedé. Wij leveren jou een tiental pagina’s aan voor je definitief de opdracht geeft.

Prijzen:
€ 1,50 per tekstpagina
Vanaf € 3,50 per pagina met afwijkende opmaak (bijv. met foto’s of tabellen)

Recensie

Is je boek af? Dan heb je recensies nodig om je boek te kunnen verkopen. Wij lezen je boek, schrijven een recensie en na jouw goedkeuring plaatsen we de recensies op onze blog, bol, bruna, hebban en standaard boekhandel (mits je boek op die sites vermeld wordt).

Prijzen:
tot 20.000 woorden €25
20.000-50.000 woorden €45
Meer woorden? Informeer!

Meer

Alles uit handen geven? Ook dat kan!

Alles in overleg
Voorafgaand aan een opdracht bespreken we wat je wilt en wat je verwachtingen zijn. In een gesprek zoeken we samen naar jouw perfecte boek, de vormgeving, de oplage, de cover, hoe je boek bij lezers terecht komt (promotie) en natuurlijk de kosten en mogelijke opbrengsten. Voor alle duidelijkheid: het is jouw werk, alle verantwoordelijkheid en eigendom blijft bij jou. Wij vragen geen royalty’s.

Tarieven
Het is niet mogelijk om een all-in prijs te geven, omdat jouw boek, zoals ieder boek, uniek is. Een boek bestaat uit een variabel aantal woorden en het aantal pagina’s is weer afhankelijk is van het gekozen formaat, de lettergrootte en de regelafstand. Drukkosten variëren met papier- en omslagkeuze, formaat en oplage.

Cover, flaptekst en auteursfoto
De voorkant van je boek en de flaptekst moet lezers nieuwsgierig maken naar wat jij hen te vertellen hebt. Heb je zelf een idee van de illustratie of typografische vormgeving? Heb je dat niet, dan kunnen wij dat voor je doen. Hetzelfde geldt voor de flaptekst en auteursfoto.

Cover, opmaak binnenwerk, opleveren druk-klare PDF’s en ePub eBook.
Om een idee van de kosten te geven: voor het druk-klaar maken van een boek van 200 pagina’s in de eenvoudigste vorm kom je op zo’n 650 euro.  Maar, let op,  EXCLUSIEF drukkosten.

ISBN
Met een ISBN is je boek overal verkrijgbaar in Nederland en België, zowel in de on-line als fysieke winkels. Je kan je boek onder de Qualiber vlag uitbrengen. Dat kost eenmalig €24,99 en maandelijks €15 voor het abonnement van het Centraal Boekhuis.

Je boek laten drukken
Afhankelijk van de gewenste oplage kan je kiezen voor POD of druk. In het algemeen geldt: hoe meer exemplaren je bestelt, hoe lager de prijs per boek. Bij POD (“print on demand”) is niet nodig om boeken in voorraad te hebben. Het boek wordt alleen gedrukt als er vraag naar is. Het nadeel is een langere levertijd en hogere kosten per verkocht boek tegenover het voordeel van de kosten van een oplage en het in voorraad houden van een stapel boeken.

Promotie
Niemand kan een boek beter verkopen dan de schrijver zelf. Maar heb je daar geen zin in of tijd voor, kunnen wij via Qualiber je boek promoten via sociale media. Hier geldt: hoe meer je uitgeeft, hoe groter het bereik en de kans dat je verkoopt. Omdat advertentietarieven sterk uiteenlopen, kunnen wij alleen een recent voorbeeld geven van een Facebook/Instagram  advertentie waarin met een budget van €10 per dag 1500 mensen per dag bereikt werden. Het bereik en de kosten varieert met de periode en het aanbod van advertenties dat het advertentieplatform in die periode verwerkt. In de decembermaand zijn er veel meer advertenties waarmee je concurreert en stijgen de kosten aanzienlijk.

Qualiber website
Je boek mag gratis op de Qualiber website. Wordt je boek verkocht via Qualiber, brengen wij daarvoor 10% commissie in rekening (ter vergelijking: andere boekverkopers houden 42% in). 

Correctiewerk
Wij corrigeren niet. Als het manuscript nog gecorrigeerd moet worden, besteden wij dat werk uit aan een tekstbureau. Hou dan rekening met een 1,5 tot 2 cent per woord.

Contact, vragen, informatie


(C) 2019 Qualiber